اخبار

تحقیقات در زمینه تولید داروهای گیاهی نیازمند فرهنگ سازی است

گروه: طب سنتی
۳۰ شهریور ۱۳۹۴

 

رئيس مرکز تحقيقات کارآزمايي باليني طب سنتي ايراني کاشان گفت: تحقيقات در زمينه توليد داروهاي گياهي نيازمند فرهنگ سازي و افزايش حمايت دولت است.

 

به گزارش خبرگزاري موج؛ محسن ناصري در حاشيه اختتاميه نخستين کنگره بين المللي و بيست و دومين کنگره ملي فيزيولوژي و فارماکولوژي به تأثير داروهاي گياهي در درمان و پيشگيري از بيماري‌ها اشاره کرد و افزود: حجم تحقيقات در زمينه طب سنتي بالاتر از توليد است اين نشان مي‌دهد بسياري از اين تحقيقات به مرحله عمل نرسيده است. اين متخصص طب سنتي، با اشاره به اينکه توليد داروهاي گياهي در سال 76 يک دهم درصد بازار ايران بود، تصريح کرد: اين ميزان در سال 81 به يک درصد رسيد و در حال حاضر 2 الي 3 درصد هست که با توجه به پيشينه غني ايران اين مقدار بايد افزايش يابد.

 

ناصري، به وجود بسترهاي لازم در زمينه داروهاي گياهي و بومي بودن آن در کشور اشاره کرد و ادامه داد: توليدات در زمينه داروهاي گياهي در کشور پايين است که نيازمند عزم ملي است که مي‌تواند زمينه ساز اشتغال در جامعه باشد. وي يادآور شد: محققين بايد فرآورده‌هاي سنتي را به صورت علمي و مستند مطرح کنند به طور مثال ما مي دانيم عرق کاسني طبيعت سرد دارد ولي پژوهشگران بايد با انجام کارهاي تحقيقاتي آن را به زبان علمي بيان کنند.

 

رئيس مرکز تحقيقات کارآزمايي باليني طب سنتي ايراني تاکيد کرد: معمولاً داروهاي سنتي به صورت عصاره هستند و دير اثر مي‌کنند و بايستي به صورت طولاني مدت استفاده شود تا اثرات موثري داشته باشد. 

منبع: موج، 22 شهریور 1394