اخبار

تدابیر حفظ سلامت در فصل تابستان در یک نگاه

۲۱ خرداد ۱۴۰۱
ناصر رضایی‌پور اظهار داشت: فصل تابستان از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت گرم و خشک است.

به‌گفته وی در فصل تابستان خودداری از پرخوری، پرهیز از خوردنی‌های گرم و خشک (مانند غذاهای خیلی تند، شور یا شیرین) و همچنین غذاهای سنگین و غلیظ مانند آش‌ها، آبگوشت، کله‌پاچه، هلیم و... به‌دلیل ضعف دستگاه گوارش در تابستان و به‌عوض آن، مصرف آش‌های ساده و رقیق و کم‌گوشت و کم‌حبوبات با چاشنی‌های کمی‌ترش مانند آلوبخارا، دانه انار و غوره مفید است.

این متخصص طب سنتی افزود: مصرف شربت‌های سکنجبین، لیمو، ریباس، انار، نارنج، تمرهندی، آب یا فالوده سکنجبینی هندوانه، فالوده سکنجبین ــ خیار نیز می‌تواند مفید باشد.

رضایی‌پور بیان داشت: خوردن میوه‌های تر و ترش‌وشیرین تابستانی و سبزی‌هایی چون کاهو، کدو و خیار همچنین مصرف گوشت‌های زودگوار (زودهضم) مانند ماهی قزل‌آلای تازه و کولی که با روغن کنجد، پخته شده باشند، یا جوجه‌مرغ، جوجه‌خروس، و گوشت بزغاله با چاشنی‌های ترش مفید است (البته این موارد برای گرم‌مزاجان مفید است و سردمزاجان سود چندانی نمی‌بینند).

وی خاطرنشان کرد: پرهیز از یبوست و در صورت لزوم، استفاده از ملین‌های ملایم مانند انجیر و آب کامل میوه‌ها، شیرخشت، شربت گل‌سرخ، مغز فلوس خیارشنبر و روغن بادام شیرین مفید است.

این متخصص طب سنتی گفت: ورزش و فعالیت‌های بدنی خفیف در آغاز صبح، و استراحت در ساعات گرم روز و پرهیز از گرمای شدید, کاهش فعالیت جنسی, پرهیز از هرگونه خون‌گیری و از جمله حجامت و فصد کردن، بدون تجویز پزشک متخصص در فصل تابستان توصیه می‌شود.

رضایی‌پور یادآور شد: پوشیدن لباس‌های خنک کتانی، پنبه‌ای و نخی و پرهیز از لباس‌های نایلونی در فصل تابستان نیز مفید است.

انتهای پیام/*
منبع: تسنیم
تصاویر