مقالات
گل محمدی؛ خوشبو و باارزش
گل محمدی در ایران معمولاً در مناطق مرتفع و خشک کشت می گردد (ارتفاعات بین ۲ تا ۳ هزار متر از سطح دریا) و استانهای اصفهان (کاشان)، کرمان، کرمانشاه، فارس و آذربایجان شرقی از تولیدکنندگان اصلی گل محمدی در کشور می باشند. تولید یک لیتر اسانس گل محمدی نیازمند استفاده از چهار تن گلبرگ است و به همین دلیل محصولی بسیار گرانبهاست.
با نگرش به وجود مقدار سیتاتن، اسید گالیک، اسانس، مواد چرب و مواد رنگی در گلبرگهای گل سرخ و نیز داشتن اسید اسکوربیک (ویتامین c) در میوه و همچنین کاربرد آن در تقطیر و تهیه گلاب و اسانس که همگی از فراوردههای پایهای و مهم هستند کاربرد چندانی مانند تهیه مربا از گلبرگهای این گیاه نیز مرسوم میباشد.
همچنین از گذشته دور در پزشکی سنتی همانند یک داروی گیاهی برای بیماری بیرونروی (اسهال)، دردهای روماتیسمی، ناهنجاریهای خونی و گلودرد نیز کاربرد داشته است.
میوه گل محمدی دارای 5/0 تا 7/1 درصد ویتامین c میباشد که این مقدار ویتامین c بستگی به جای رویش گیاه، جایگاه کشت، آب و هوای منطقه، زمان گردآوری و روش خشک شدن دارد.
همچنین گلبرگهای گل سرخ به سبب داشتن تانن، قابض است و آن را به جای داروی قابض به کار میبرند. بخشی که در تهیه گلاب و اسانس کاربرد دارد همان گلبرگهای گل محمدی میباشد.
ادامه این مطلب را در لینک زیر بخوانید:
http://www.hakimeirani.ir/teaching/52