مقالات

آیـا گیـاهخـواران بیشتـر عـمـر می‌کننـد؟

گروه: تغذیه
۱ اسفند ۱۳۹۴
 
 
 

   

 

 

 

     

 

 

 

 

 برای برخی از افراد، گیاهخوار شدن یا کاهش میزان دریافت گوشت، تا اندازه‌ای به معنای جدایی از خانواده، دوستان و همسالان است. به‌ندرت می‌توان با گیاهخواری مواجه شد که از او درباره چگونگی تامین پروتئین موردنیاز بدنش یا دلایل انتخاب این سبک، سوالاتی پرسیده نشده باشد. بر اساس تحقیقی که در مجله پزشکی جاما منتشرشده و پژوهشگران کالج ادونتیست‌های روز هفتم در دانشگاه لوما لیندا در کالیفرنیا آن را به انجام رسانده‌اند، یکی از دلایل انتخاب این سبک زندگی، می‌تواند افزایش طول عمر باشد.


       بر اساس یافته‌های این پژوهش، «شواهد حاکی از آن است که الگوهای رژیم‌های غذایی گیاهی می‌توانند با کاهش میزان مرگ مرتبط باشند، هرچند که این بررسی این رابطه را کاملا ثابت نمی‌کند.»

       پژوهشگران در این تحقیق به بررسی میزان مرگ بین 73 هزار و 308 زن و مرد پرداختند. آنان همچنین در فاصله سال‌های 2002 تا 2007، 5 الگوی رژیم غذایی را بررسی کردند: غیرگیاهخواران، گیاهخوارانی که ماهی می‌خورند، نیمه گیاهخواران، گیاهخوارانی که شیر و تخم‌مرغ می‌خورند و گیاهخواران مطلق.

       نتایج این بررسی نشان داد که در دوره موردنظر، میزان مرگ برای گیاهخواران در مقایسه با غیرگیاهخواران 12 درصد و برای گیاهخواران مطلق 15 درصد کاهش داشته است.

       در گیاهخوارانی که ماهی هم می‌خوردند، کاهش 19 درصدی مرگ در مقایسه با غیرگیاهخواران مشاهده شد. درحالی‌که در گیاهخوارانی که از شیر و تخم‌مرغ هم استفاده می‌کردند، در مقایسه با غیرگیاهخواران 9 درصد کاهش مرگ‌ومیر ایجاد شده بود. نیمه گیاهخواران در دوران مطالعه در مقایسه با گوشت‌خواران 8 درصد کاهش مرگ‌ومیر داشتند.

       مطابق این مطالعه برخی از مواد غذایی همچون میوه‌ها، آجیل‌ها، سالادهای سبز و رژیم‌های مدیترانه‌ای، رژیم‌های بر اساس گیاهان و رژیم‌های گیاهخواری با کاهش مرگ‌ومیر مرتبط بودند درحالی‌که سایر مواد غذایی همچون گوشت، تخم‌مرغ و رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات بر اساس مواد حیوانی ممکن است اثرات معکوسی داشته باشد.

       پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که رژیم‌های گیاهخواری می‌تواند به کاهش فشارخون، بهبود خلق‌وخو، کاهش بیماری‌های قلبی، سرطان، دیابت و ابتلای کمتر به اضافه‌وزن منجر شوند. اگرچه نتایج این تحقیقات وعده‌های نویدبخشی از لحاظ مزایای سلامتی بلندمدت می‌دهد، باید در خاطر داشت همبستگی یافت‌شده بین این عوامل به معنای روابط علت و معلولی نیست.

       مایکل جی. اورلیش، رئیس برنامه دستیاری پزشکی پیشگیری دانشگاه لوما لیندا می‌گوید: «گرچه بر اساس مقاله فعلی نمی‌توانیم با قطعیت سخن بگوییم، اما یکی از دلایل محتمل‌ترین دلایل بالقوه همبستگی یافته شده در این بررسی، کاهش دریافت گوشت یا عدم دریافت آن در برنامه غذایی است. همچنین ممکن است مصرف غذاهای گیاهی متنوع اثرات سودمندی از لحاظ کاهش مرگ‌ومیر ایجاد کرده باشد و بنابراین ما قطعا تمایل داریم این موارد را در آینده در سطح مواد غذایی بررسی کنیم»

 

منبع: HuffingtonPost

 

منبع: روزنامه سپید، 25 بهمن 94