اخبار

تدابیر تندرستی در فصل پاییز در یک نگاه

گروه: طب سنتی
۱۴ آبان ۱۳۹۷

 

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم, ناصر رضایی‌پور درباره تدابیر تندرستی در پاییز اظهار داشت: پاییز از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت سرد و خشک است.

به‌گفته وی در فصل پاییز پرهیز از گوشت گاو، فست‌فودها، ادویه تندوتیز، ترشی‌ها، بادنجان، عدس، پنیر شور، لبنیات ترش، رُب و سس‌ها، چای پررنگ، شوری‌ها، قهوه، نسکافه، کاکائو و... بسیار اهمیت دارد.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: در فصل پاییز مصرف خوردنی‌های گرم و تر مانند مرغ‌های درشت، تخم‌مرغ عسلی، شیرینی‌های طبیعی از شکر و بادام و پسته، مغزها، انجیر، کشمش و مویز، شیره انگور، زیتون، به، سیب، انار، انگور، خربزه، گلابی،‌ سبزی خوردن، شلغم، خاکشی و... بسیار مفید است.

رضایی‌پور افزود: پرهیز از نوشیدن آب بسیارسرد و دوری از سرمای بامداد, شب و گرمای میانه‌ روز همچنین استفاده معقول از غذاهای مقوی سنگین مانند هلیم، آش‌ها، آبگوشت‌ها، کله‌پاچه و... برای قوی‌شدن دستگاه گوارش در فصول سرد سال می‌تواند مفید باشد.

وی اضافه کرد: کاهش فعالیت جنسی, پوشاندن سر در زمان خواب و پرهیز از خواب روز، خواب با معده پر، خوابیدن در مکان‌های سرد و مرطوب، زیادخوابیدن و زیاد بیداری‌کشیدن و دوری‌جستن از خشم، اضطراب و اندوه و پرداختن در حد اعتدال به شادی و سرور و امید بسیار در فصل پاییز اهمیت دارد.

این متخصص طب سنتی بیان داشت: پرهیز از انواع خون‌گیری از جمله فصد و حجامت، مگر به‌تشخیص پزشک متخصص همچنین بوئیدن عطرها و گل‌های خوش‌بوی ملایم و مناسب مزاج بسیار مفید است.

رضایی‌پور خاطرنشان کرد: حمام یک‌روز درمیان با آب نیم‌گرم و چرب‌کردن بدن با روغن بادام یا بنفشه بادام و ورزش معتدل در پاییز بسیار به حفظ سلامت کمک می‌کند.

انتهای پیام/*

منبع: تسنیم