اخبار
افراد دارای مزاج سرد در خوردن انار زیاده روی نکنند
رییس هیات موسس انجمن تحقیقات طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افرادی که مزاج سردی دارند باید در خوردن انار به خصوص انار ترش زیاده روی نکنند.
دکتر سید مهدی میرغضنفری در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: انار میوه بسیار مفیدی هم در طب سنتی و هم طب اسلامی است، مزاج انار به طعم آن بستگی دارد. مزاج انار به طور کلی سرد و خشک است و هر چه ترشتر باشد مزاج سرد و خشکی آن نیز بیشتر است.
وی افزود: افرادی که مزاج سردی دارند باید در خوردن انار به خصوص انار ترش زیاده روی نکنند. اینکه برای خوردن انار از گلپر و نمک استفاده می کنند به این دلیل است که طبع گلپر و نمک گرم بوده و باعث معتدل شدن انار شده و عوارض سردی آن را میگیرد.
میرغضنفری تصریح کرد: یکی از خواص انار رقیق کردن خون و در اصطلاح طب سنتی لطیف کردن خون است، یعنی نفوذ خون به عروق ریز بدن را بیشتر کرده و باعث می شود غذا رسانی به اعضای دوردست بدن زیاد شود.
وی ادامه داد: افرادی که مزاج گرم یا صفرای بالایی دارند انار برای آنها مناسب بوده و صفرابر است. تلخی دهان، سوزش ادراری، سوزش مقعد و برخی اگزماها و خشکی پوست از علایم صفرای بالا است. افرادی که معدههای شلی دارند و یا ترش میکنند اگر انار را با گوشتهای داخلش مصرف کنند حالت قابض داشته و جمع کننده شکم است.
میرغضنفری عنوان کرد: افرادی که انار ترش اذیتشان می کند، باید آب انار را گرفته و با مقداری شکر و پودر قند مخلوط کرده و حرارت دهند و به صورت مایع شربت مصرف کنند، این امر باعث گرفتن سردی انار میشود.
وی در پایان یادآور شد: افراد با مزاج گرم افرادی هستند که بدنشان گرمتر از بقیه بوده و فعالیتهای بدنی و سرعت تکلم آنها نیز تند است و خوابشان نیز نسبت به بقیه کمتر و پوستشان رو به خشکی می رود. افراد با مزاج سرد نیز خواب آلوده، درون گرا و دارای سرعت تکلم کندی هستند.