اخبار

انجیر و آلو بخارا برای رفع کبد چرب/مبتلایان به کبد چرب از مصرف آب یخ پرهیز کنند

گروه: طب سنتی
۱۴ مرداد ۱۳۹۹
خبرگزاری تسنیم: یک کارشناس طب سنتی گفت: مبتلایان به کبد چرب چند عدد انجیر خشک و آلو بخارا را در آب خیسانده و صبح مصرف کنند که به دفع سموم از کبد کمک می‌کند، همچنین مبتلایان به کبد چرب از مصرف آب یخ نیز پرهیز کنند. سید جواد علوی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: کبد چرب از دیدگاه طب سنتی کبد به عنوان آشپزخانه بدن عمل می‌کند که طبع گرم و تر دارد و در اثر تغییر مزاج کبد به طبع سرد تحلیل و کم کردن چربی‌ها کاهش پیدا می‌کند و موجب انباشته شدن چربی در کبد می‌شود. مبتلایان به کبد چرب از مصرف آب یخ پرهیز کنند به گفته وی افراد مبتلا به کبد چرب از مصرف آب یخ، موادغذایی کنسروی، غذاهای آماده، ترشی، غذاهای چرب و میوه‌های طبع سرد مانند هندوانه پرهیز داشته باشند همچنین افراد مبتلا به کبد چرب از غذاهایی که حاوی جو مانند سوپ جو با سبزی فراوان استفاده کنند. این کارشناس طب سنتی با بیان اینکه اگر طبع معده به سردی گرایش پیدا کند، کبد نیز دچار سردی خواهد شد، ادامه داد: افراد مبتلا به کبد چرب قبل و بعد از غذا نمک مزه مزه کنند چرا که موجب ترشح بیشتر اسید معده شده و معده را گرم کرده و به بهبود هضم کمک می‌کند؛ اختلال در هضم غذا بر کبد تاثیر منفی خواهد گذاشت. علوی افزود: مبتلایان به کبد چرب باید از یبوست پرهیز داشته باشند و می‌توانند چند عدد انجیر خشک و آلو را شب‌ها در آب خیسانده و صبح مصرف کنند که به دفع سموم از کبد کمک می‌کند البته باید خاطرنشان کرد که در مدت یک تا 3 ماه اگر انجیر و آلو مصرف شود اثرات بسیار مثبتی را بر کبد خواهد گذاشت. برای رفع کبد چرب افراد عرق کاسنی و شاهتره را با آب مخلوط کرده مصرف کنند وی اضافه کرد: افراد مبتلا به کبد چرب می‌توانند عرق کاسنی و شاهتره را با آب مخلوط کرده مصرف کنند همچنین 2 قاشق غذاخوری خاکشیر در آب جوش ریخته و صبح ناشتا استفاده کنند. این کارشناس طب سنتی با اشاره به اینکه مبتلایان به کبد چرب لبنیات را با مصلحات مصرف کنند، خاطرنشان کرد: ماست را همراه با نعناع یا آویشن یا پونه؛ شیر با گلاب یا عسل پنیر تازه را با آویشن یا سیاه دانه و مغز گردو؛ خامه را با عسل؛ دوغ را با گل سرخ، کاکوتی و زنیان؛کشک با سیر نعناع خشک یا پونه کوهی مصرف کنند.
منبع: تسنیم