اخبار

شرایط مصرف میوه از دیدگاه طب سنتی

گروه: طب سنتی
۶ مرداد ۱۳۹۹
ژاله علی اصل در گفت‌و‌گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، درباره اینکه آیا بهتر است میوه پیش از غذا یا پس از غذا خورده شود، اظهار داشت: اکثر اطباء معتقدند میوه بهتر است قبل از طعام خورده شود به دلیل اینکه تصور می‌کنند که سرعت هضم و استحاله میوه زیاد است و بهتر است قبل از غذا میل شوند همچنین تصور می‌کنند که میوه‌ها ردیء الکیموس هستند، پس بهتر است قبل از غذا خورده شود. چرا که اگر پس از غذا خورده شوند، با غذا مخلوط شده و زمان توقف آن در معده طولانی می‌شود، در نتیجه مقدار بیشتری از میوه جذب می شود، پس از این جهت نیز شایسته است قبل از غذا خورده شود. به گفته وی اما استدلال گروه دوم از اطباء که می‌گویند، بهتر است میوه پس از غذا مصرف شود، چون غذا نسبت به میوه کثیر الغذا است و به زمان بیشتری برای نضج (پخته شدن) و هضم در معده نیاز دارد، بنابراین زمانی که ابتدا خورده شود، شرایط برای هضم آن مناسب است ولی اگر پس از میوه، غذا مصرف شود (ابتدا میوه سپس غذا) به دلیل اینکه میوه، رطوبت بالایی دارد، حرارت طبیعی معده را کاهش داده و شرایط هضم خوب غذا که همان حرارت معده است از بین می‌رود. دستیار تخصصی طب سنتی اضافه کرد: میوه به دلیل داشتن رایحه مطبوع و لذیذ بودن، باعث پاکسازی مری و فم معده (دهانه معده) می‌شود و این امر باعث جلوگیری از قی (استفراغ) می‌شود. به ویژه اگر میوه دارای دو وی‍‍ژگی از جمله قوت قبض و دیگری معطر بودن باشد. علی اصل افزود: اما باید گفت این دو گروه از اطباء ضمن اینکه استدلال‌های خوبی کرده‌اند ولی حکم آن‌ها عمومیت ندارد و نتیجه کلی درستی نگرفته‌اند و حقیقت اینست که هم میوه‌ها مختلف‌اند و هم بدن‌ها. وی اضافه کرد: از طرفی بدن‌های افراد با یکدیگر مختلف‌اند، بعضی بدن‌ها دارای معده با مزاج طبیعی و بعضی دارای معده با مزاج عارضی هستند و بعضی دائماً دارای شکم روان هستند و برخی دیگر اینچنین نیستد، همچنین در بعضی افراد تولید نفخ و ریاح زیاد است و به سختی هم خارج می‌شود ولی بعضی دیگر اینچنین نیستند. دستیار تخصصی طب سنتی ایران خاطرنشان کرد: پس با این شرایط نمی‌توان برای زمان خوردن تمام میوه‌ها، حکم کلی صادر کرد و نظر هیچ از این دو گروه از اطباء نمی‌تواند به طور کلی، صحیح باشد.
منبع: تسنیم